Masaža

Že sama masaža zelo blagodejno deluje na kožo, skelet, mišice, živčni, dihalni in limfni sistem. Tradicionalna kitajska masaža pa  poleg tega sprošča blokade na energetskih poteh (meridianih), ki vodijo do notranjih organov. Po načelu petih elementov  (voda, les, ogenj, zemlja, kovina) krepi ali sprošča energijo posameznega elementa v telesu. Ker je v telesu vsak element povezan z enim notranjim organom, masaža krepi ali sprošča tudi energijo pripadajočega organa in njegovega parnega organa (npr. pljuča imajo za parni organ debelo črevo).

Tako se poleg blagodejnega učinka masaže na mišice, sklepe in limfo ustvari tudi energijska pretočnost celega telesa. Rezultat je boljše fizično in energijsko počutje. Ko se sprostijo energijske poti v telesu lažje pogledamo vase in se soočimo s svojimi čustvi, saj prevelika ali „negativna“ čustva slabijo naše notranje organe. Tako na primer stalni strah slabi delovanje ledvic in mehurja, neprestano razmišljanje slabi delovanje vranice in želodca, predolga žalost slabi delovanje pljuč in debelega črevesa, pretirana jeza in neodločnost slabita delovanje jeter in žolčnika ter pretirano veselje in nezmožnost ločevanja koristnih misli od nekoristnih slabita delovanje srca in tankega črevesa.

Masaža lahko pomaga pri bolečinah v hrbtenici, ramenih, vratu, išijasu, teniškem komolcu. Predvsem pa prinese globoko sprostitev in umiritev.

Kdaj in kako te lahko podprem z masažo?

  • Ko potrebuješ globoko sprostitev in umiritev
  • V primeru akutnih bolečin (glava, hrbet, vrat, komolec, …)
  • V primeru fizične preobremenjenosti
  • V primeru kroničnih bolezni
  • V primeru čustvene preobremenjenosti

Seveda je na koncu uspešnost podpore odvisna tudi od tebe, od premikov in sprememb, ki si jih ti zmožen/na in pripravljen/na uvesti v življenje.

Termin

Masaža celega telesa brez predhodnega pogovora traja skoraj dve uri, lahko pa izbereš masažo celega telesa s pogovorom, med katerim poskušava ozavestiti tvoje miselne vzorce. V tem primeru bodo tri ure kar hitro minile.

Za srečanje z mano se lahko dogovoriva na katerikoli dan v tednu, razen ponedeljka in srede, od 7. do 9.30 ali popoldan od 13. do 18. ure.

Cena

  • 120 minut 60 €
  • 180 minut 90 € (masaža in pogovor)

Dogovori se za termin